Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten twijfelen voor studie

Studenten twijfelen voor studie
Al vele jaren is het zo dat studenten recht hebben op studiefinanciering, dit is geld w at gebruikt kan worden voor het levensonderhoud tijdens de studie. Wanneer het diploma behaald is wordt deze schuld automatisch omgezet in een gift wat leerlingen stimuleert om niet te stoppen met de studie. In Den Haag wilt de regering deze studiefinanciering omzetten in een [link=//]lening[/link] welke terugbetaald kan worden nadat het diploma is behaald. Dit bedrag kan hoog oplopen doordat veel studenten uit huis wonen en veel huur betalen. Doordat zij uit huis wonen krijgen ze een hogere lening doordat er geen rekening wordt gehouden met de ouders, de studenten zijn dan zelfstandig om geld te lenen.

Het verschil tussen uitwonend en thuiswonend kan behoorlijk oplopen, veel uitwonende hebben al een normale lening lopen bij een kredietverstrekker om de kosten van school te kunnen betalen. De leningen zijn meestal langdurig welke na de studie worden terugbetaald doordat dan het salaris behaald is wat de mogelijkheid geeft de lening te bekostigen. Er is veel twijfel ontstaan bij studenten door de afschaffing van de studie financiering. Ongeveer 8 procent zegt niet met een opleiding te beginnen omdat de kosten voor eigen rekening vallen. Het is financieel niet haalbaar om zo een 4jarige opleiding te volgen. Ruim 15 procent zou flink gaan twijfelen doordat het een hoop geld gaat kosten. Wanneer iemand thuiswonend is en een studie volgt zijn de kosten per leerjaar al meer dan 2000 euro wat een hoop geld is. De overheid probeert met deze leningen geld te besparen en zo het tekort aan geld te reduceren.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.