Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

De overheid staat garant voor lening

De overheid staat garant voor lening
Om de economie in Nederland te stimuleren heeft de overheid een regeling ingesteld om banken te stimuleren bedrijven leningen uit te geven. Momenteel geven banken geen riskante leningen uit doordat het mogelijk is ze dit geld niet meer terug zien. De overheid heeft daarom een regeling getroffen om banken te stimuleren dit wel te doen, over alle [link=/leningen.php/]leningen[/link] welke worden uitgegeven staat de staat garant voor 50 procent. Dit betekend dat banken de garantie hebben dat in het geval van een faillissement hun minimaal 50 procent van het geleende bedrag terug krijgen. Dit is gedaan om ook kleinere bedrijven de mogelijkheid te geven om te groeien en te investeren. Door kleine bedrijven te stimuleren om te investeren is er een grotere kans dat de economie in Nederland sneller zal aantrekken waardoor er ook meer geld bij de overheid terecht zal komen. Onder andere de werkgelegenheid zal stijgen waardoor er minder uitkeringen verstrekt zullen worden.

De leningen die verstrekt worden gaan vooral naar bouwbedrijven, deze hebben het erg moeilijk waardoor investeren moeilijk is en blijft. Doordat banken deze leningen verstrekken met behulp van de overheid is er voor deze bouw bedrijven meer ruimte om te groeien. De werkloosheid is in de bouw momenteel erg hoog mede door dat er geen geld meer is voor nieuwe projecten, en bestaande projecten worden afgebroken. Wanneer er gebouwd kan worden door uitbreidingen van andere bedrijven door middel van deze lening is er automatisch meer werk in de bouwsector aanwezig. De werkloosheid in Nederland is op dit moment op zijn hoogste punt sinds 2001.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.