Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kaartverkoop is onderpand voor lening

Kaartverkoop is onderpand voor lening
De lening die is uitgegeven aan een voetbalclub heeft een speciaal onderpand. In Nederland is het een primeur dat de kaartverkoop van wedstrijden in het betaald voetbal dient als onderpand voor een nieuwe lening. In veel landen buiten Nederland wordt dit principe al vaker gebruikt om garand te staan voor een nieuwe geld lening welke gebruikt wordt om te investeren. Veel kredietverstrekkers vinden het riskant om nieuwe [link=//]leningen[/link] uit te geven terwijl er geen garantie is voor het geld wat geleend wordt. Het onderpand wat gebruikt wordt bij de Nederlandse voetbalclub staat garant aan een bepaald percentage van de lening, de opbrengst van de kaartverkoop zou genoeg geld opleveren wat een deel van de lening zou te kunnen betalen.

Mede doordat de KNVB in Nederland diverse clubs in een categorie hebben geplaatst is het voor sommige clubs erg moeilijk om aan geld te komen en zo investeringen te kunnen maken. De categorie 1 is ingedeeld met clubs welke in erg zwaar weer verkeren, de schuld is hoog waardoor er geen nieuwe lening kan worden afgesloten. Wanneer de club financieel gezonder is kan er weer geinvesteerd worden. Momenteel worden er dus leningen verstrekt met de kaartverkoop als onderpand, dit komt doordat de grootste inkomsten van de clubs de kaartverkoop is. Geld lenen op deze manier wordt al langer gebruikt in delen van Europa. Het is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk waar de opbrengst uit de kaartverkoop nog vele malen hoger is als in Nederland. Hierdoor worden veel leningen verstrekt met kaartverkoop als onderpand.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.