Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Portugal moet geld lenen ondanks afspraak

Portugal moet geld lenen ondanks afspraak
Het is al langer bekend dat Portugal er financieel slecht weer verkeerd, het heeft onder andere afspraken gemaakt om het begrotingstekort flink terug te drinken. Momenteel moet het geld lenen om uitgaven te kunnen blijven doen. Het tekort stond begin dit jaar op iets meer dan 9 procent, dat moet dit jaar teruggedrongen worden naar 7 procent. Dit is niet gelukt waardoor het land genoodzaakt is om opnieuw geld te lenen van de Europese centrale bank of via een andere manier. De rente voor dit risico land op een nieuwe lening is enorm hoog waardoor het onaantrekkelijk is om geld te lenen. Het rentepercentage staat momenteel op meer dan 6 procent op kortlopende leningen via de Europese centrale bank.

De staat heeft nu obligaties voor 1 miljard euro uitgegeven welke ook gepaard gaan aan ongeveer een rentepercentage van 6 procent, het scheelt dus maar weinig op een geld lening van de Europese centrale bank. Er zijn meerdere landen in europa welke regels hebben gekregen als het gaat om het begrotingstekort. Naast Portugal hebben Griekenland en Ierland ook een sterk begrotingstekort en zijn ook genoodzaakt om geld te lenen. Er moeten veel bezuinigen doorgevoerd worden om zo het tekort naar beneden te helpen, in Ierland ligt dit percentage op gelijke hoogte van Portugal.

Het scheelt maar weinig of de landen zijn financieel bijna failliet diverse obligaties en leningen hebben een positief effect gehad op de economie waardoor het tekort een klein deel is teruggedrongen en deze misschien hun target kunnen gaan halen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.