Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Speciale leningen voor energiebesparing

Speciale leningen voor energiebesparing
In diverse gemeenten zijn leningen beschikbaar die worden verstrekt voor het aanpassen van een woning. De voorwaarden hieraan is dat het geld gebruikt moet worden om energiebesparende toepassingen te instaleren. Vooral goede isolatie is hierbij een ingreep wat veel kosten kan besparen wanneer er kleine aanpassingen gedaan worden aan muren en of deuren. De lening die wordt uitgegeven door de gemeente is tegen een erg laag rentepercentage. Dit staat momenteel op 2 procent wat tegenover andere kredietverstrekkers enorm laag is. Het geld wordt eigenlijk verstrekt door een speciaal fonds, wat het geld weer uitleent aan de gemeente. Deze moet uiteindelijk de beslissing maken of de lening kan worden verstrekt aan particulieren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Onder andere gebruiken veel mensen deze maatregeling en lening voor de aanschaf van een nieuwe CV ketel, deze kan een hoop co2 uitstoot reduceren en de kosten voor het verbruik liggen dan ook aanzienlijk lager. De lening wordt ook toegepast voor dubbel glas, door ramen te vervangen is er een veel betere isolatie waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Mensen met een minder hoog inkomen krijgen een aparte regeling van de gemeente, de rente op de [link=//]lening[/link] zal dan 0 procent zijn wat betekend dat er geen extra kosten op de leningen verstrekt worden.

Vele gemeenten doen mee aan deze milieubewuste maatregelen. Het is aan te raden om bij uw betreffende gemeente te informeren om ook aanspraak te maken op de lening. De lening geld alleen voor mensen welke een eigen koophuis hebben, bij huurwoningen is de verhuurder verantwoordelijk voor de woning.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.