Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Starterslening wordt nog veel gebruikt

Starterslening wordt nog veel gebruikt
De overheid heeft enige tijd geleden een regeling ingevoerd welke het voor starters makkelijker maakt om een lening te krijgen. Voor deze leningen was een speciaal bedrag opzij gezet, dit is inmiddels al ruimschoots op. Deze leningen konden verkregen worden bij gemeenten welke aan deze regeling mee deden, doordat het geld van de overheid op was hebben veel mensen geen kans meer om te profiteren van deze lening. Diverse gemeenten zijn daarom uit eigen vermogen begonnen om de starters te helpen bij hun eigen huis. Door zelf leningen uit te geven wordt de woningmarkt erg gestimuleerd wat ook inkomsten met zich mee brengt.

Starters kunnen het geld gebruiken om bijvoorbeeld een huis te kopen of het huis in te richten, het rentepercentage is erg laag waardoor het erg aantrekkelijk is om gebruik te maken van de regeling. Ook is de looptijd van de lening erg lang waardoor de maandlasten redelijk laag blijven. Er zijn welk enkele voorwaarden, deze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het inkomen en het gaat alleen om starters welke hun eerste huis kopen.

Onder ander de gemeente utrecht is doorgegaan met het uitgeven van deze leningen en heeft speciaal 25 miljoen euro extra uitgetrokken. Per jaar zijn dit 100 extra leningen welke worden afgesloten bij de gemeente zelf. Ook diverse kleine gemeenten in Nederland zijn met deze leningen doorgegaan omdat hier budget voor beschikbaar is. Dit is niet overal het geval in sommige delen van Nederland is er definitief een punt achter het project gezet.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.