Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken lenen minder van ECB

Banken lenen minder van ECB
Het is algemeen bekend dat diverse landen in Europa financieel in de problemen zitten. Onder andere Spanje is daar een van, het zou gaan om de zogenaamde knoflooklanden. Hier vallen Portugal, Spanje en Ierland onder. De banken in deze landen hebben al enige tijd een drastisch geld tekort, hierdoor wordt er geld geleend bij de Europese centrale bank. Voor het eerst sinds maanden is er minder geld geleend in vorm van een lening bij deze Europese kredietverstrekker. Mede door de slechte Economie in deze landen worden de leningen tegen een hoog rentepercentage uitgegeven, dit door het hoge risico wat de lening met zich mee brengt.

In het begin van 2010 hebben veel banken een lening aangevraagd doordat er een ernstig gebrek aan was. Veel banken stonden met rode cijfers waardoor er geen geld meer was om nieuwe leningen uit te geven. Dit heeft ongeveer aangehouden tot de maanden Augustus, in de maand september is er voor het eerst minder per maand geleend van de ECB. Dit is een goed teken, het geeft aan dat de banken zelf meer geld omzetten waardoor er minder krediet nodig is van buitenaf aldus een Spaanse analist.

Spanje staat bovenaan op de lijst van de ECB, het heeft namelijk 20 procent van alle leningen in handen die zijn uitgegeven in de laatste 5 jaar. De Centrale bank heeft geld geleend en dit direct op een rekening geplaatst bij het ECB zelf. Hierdoor wordt de schuld van het land lager, in September is er totaal aan 112 Miljard euro aan leningen uitgegeven.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.