Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken lenen nog altijd van de ECB

Banken lenen nog altijd van de ECB
Veel Europese banken lenen nog altijd veel geld van de ECB. Dit is omdat banken elkaar onderling geen geld willen lenen doordat van alle bekend is dat deze niet in een gezond stadium verkeren. Banken kunnen tegen een aantrekkelijk rentepercentage lenen bij de Europese centrale bank, dit is gedaan om banken van genoeg krediet te kunnen voorzien zodat deze ook in slechtere tijden leningen kunnen blijven verstrekken. In veel gevallen wordt er te veel geld geleend zodat er in geen enkel geval te weinig krediet aanwezig is voor banken, overigens is dit probleem al sinds 2007 aan de gang.

Het is begonnen in 2007 toen de eerste berichten kwamen dat banken financieel in problemen kwamen, langzaam hebben bijna alle banken deze problemen gehad. Onderling werd er geen geld meer geleend waardoor banken minder krediet tot hun beschikking hadden. Dit heeft onder andere gezorgd dat er een paar banken het financieel niet hebben gehaald, de ECB is hierna ingesprongen. Naar Nederland zijn nu ook veel andere landen in Europa die zich melden met problemen. Onderling is er van [link=//]geld lenen[/link] totaal geen sprake waardoor er alleen krediet bij de Europese centrale bank gehaald kan worde, deze is ingesprongen om te voorkomen dat banken failliet gaan.

Nu het bij veel westerse banken beter gaat en er onderling meer vertrouwen is zijn de eerste onderlinge leningen al uitgegeven. Vaak gaat het gepaard aan rapportages welke inzicht geven in de bank waar het geld aan geleend wordt, risicoleningen blijven nog altijd uit den boze.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.