Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken screenen klanten vaker

Banken screenen klanten vaker

Steeds meer banken screenen hun klanten. Dit wordt gedaan voordat een nieuwe lening wordt verstrekt. De screening kan in verschillende soorten plaatsvinden. Banken doen deze screening om te bekijken of hun klanten geen negatief advies hebben. Wanneer er een lening wordt uitgegeven en de particulier heeft een betalingsachterstand dan is het mogelijk dat de lening niet of nauwelijks wordt terugbetaald. Dit is een groot risico voor banken en er worden dan ook veel maatregelen getroffen om dit te voorkomen. Onder andere rekeningen worden nagekeken. Wanneer bijvoorbeeld een telefoonrekening niet betaald is dan kan het betekenen dat de particulier niet de financiele mogelijkheden heeft om de lening terug te betalen.

Naast deze screening op de telefoonlening wordt er bij het uitgeven van een lening ook naar andere aspecten gekeken. In Nederland is er een BKR registratie. Wanneer iemand geregistreerd is betekend het dat deze persoon in het verleden financieel niet altijd garant kon staan voor producten of leningen die de persoon heeft afgesloten. Er kunnen wel leningen verstrekt worden wanneer iemand een bkr registratie heeft. Bij nieuwe leningen wordt er dan eerst een screening gedaan of de persoon financieel gezond is. Na deze bkr test blijkt of er alsnog een nieuwe lening kan worden uitgegeven.

Veel banken en kredietverstrekkers doen veel moeite om deze informatie te achterhalen. Wanneer de persoon eigenlijk geen lening had mogen ontvangen dan is de bank hier verantwoordelijk voor . De kosten van deze leningen kunnen hoog oplopen waardoor er vaak veel factoren nagekeken moeten worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.