Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bedrijven lenen meer geld

Bedrijven lenen meer geld
Steeds meer bedrijven gaan geld lenen om te investeren. Nu de eerste tekenen zijn dat de economie zal gaan aantrekken durven bedrijven meer geld te investeren. Voor nieuwe investeringen is geld nodig en dit geld wordt geleend van banken en kredietverstrekkers. De verhoging van het aantal leningen is voor het eerst sinds 2 jaar geconstateerd. Veel banken durven bedrijven met een risico geen lening te verstrekken. De Europese centrale bank heeft dit in het derde kwartaal bekend gemaakt. Deze stijging geeft het teken dat het bedrijfsleven meer vertrouwen krijgt in de economie.

Veel bedrijven durfden geen geld te lenen door de slechte economie. Eventuele schulden zouden niet terugbetaald worden en banken waren erg voorzichtig met het uitgeven. In veel gevallen waren leningen erg risicovol voor banken doordat de slechte economie hun geen garantie geeft. Het kan dus voorkomen dat bedrijven niet in staat zijn om de lening terug te betalen. Het grote risico heeft veel banken in een onzekere positie gebracht waardoor het aantal leningen in 2009 in een dieptepunt lag.

Ook Nederlandse banken zijn soepeler omgegaan met het verstrekken van leningen in de laatste paar maanden. Zo zijn er veel meer kortlopende leningen uitgegeven aan bedrijven. Mede door het aantrekken van diverse sectoren is de economie aan het bijtrekken waardoor er meer leningen uitgegeven worden. Onder andere de bouw sector heeft een lichte groei ondergaan. Dit betekend dat meer bedrijven gaan uitbreiden of investeren waardoor de werkgelegenheid ook op langer termijn zal gaan bijtrekken. De leningen zijn vaak kortlopend of hebben een microkrediet qua omvang.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.