Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nieuwe maximum rente voor minilening

Nieuwe maximum rente voor minilening
Er worden veel leningen aangevraagd in Nederland, het gaat dan in veel gevallen ook om minileningen ook wel minikredieten genaamd. Dit zijn speciale leningen die het mogelijk maken om kleine aankopen te doen zoals iets voor de inboedel. Een televisie of nieuwe meubelen zijn veel gebruikte producten bij deze leningen. Wanneer een persoon snel een aankoop wilt doen bijvoorbeeld doordat een product sterk is afgeprijsd dan moet er snel gehandeld worden. Wanneer het salaris nog niet gestort is dan is er vaak een kleine lening nodig. In dit geval gaat het om een minilening welke het mogelijk maakt om toch de aankoop te doen.

Deze lening heeft vaak een korte looptijd van niet langer als 6 weken, dit kan verschillend zijn per aanbieder. Enige tijd geleden konden kredietverstrekkers zelf uitmaken om welk rentepercentage de lening werd uitgebracht. In sommige gevallen kreeg de lening een veel te hoog percentage wat extra kosten oplevert voor de particulier. Er zijn nieuwe regels omtrent deze rente, zo kan een minilening net zoals een standaard lening een maximum rentepercentage van 16 procent bedragen. Dit betekend dat de kosten voor consumenten redelijk beperkt blijven, er kan niet veel geld gevraagd worden voor de kosten van een kleine lening.

De mini leningen worden erg populair omdat deze in veel gevallen ook vrij afgelost kunnen worden. De looptijd kan varieren van een paar dagen tot een paar maanden. Vaak is ongeveer 4 tot 6 weken gebruikelijk. Na het ontvangen van het salaris wordt in veel gevallen de lening direct terugbetaald.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.