Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nieuwe plannen studiefinanciering

Nieuwe plannen studiefinanciering
Nu het nieuwe kabinet na 111 dagen is gevormd zijn meteen nieuwe plannen bekendgemaakt. Er was lange tijd veel sprake over de studiefinanciering, deze lag onder vuur omdat de kosten erg hoog zijn voor de overheid. De financiering die studenten nu ontvangen zou worden omgezet in een lening. Deze lening kan afbetaald worden na het behalen van het diploma, hier worden speciale regels voor gemaakt om de afbetaling betaal baar te houden. De nieuwe coalitie willen deze lening veranderen, in eerste instantie was het de bedoeling dat de gehele financiering terugbetaald moet worden. Dit is niet het geval, de regel die doorgevoerd gaat worden maakt het mogelijk om 3 jaar financiering te krijgen welke afgestemd is op een prestatie.

Wanneer de studie langer als 3 jaar duurt moet de student de studiefinanciering voor de tijd na deze 3 jaar terugbetalen. Dit wordt automatisch omgezet in een lening wat bij het vorige kabinet de bedoeling was. Veel opleidingen duren 4 jaar waardoor er alsnog geld geleend moet worden om de kosten van de opleiding te kunnen voorzien. Veel studenten hebben al een lening welke na de opleiding terugbetaald wordt. In veel gevallen wordt deze [link=//]lening[/link] afgesloten om normale uitgaven te kunnen blijven doen.

Er zijn speciale leningen voor studenten welke ook uitgegeven worden door de IB-groep. Deze leningen zijn vaak tegen een aantrekkelijk percentage waar speciale regelingen voor zijn. Niet alleen de IB-groep heeft speciale leningen maar diverse kredietverstrekkers uit Nederland en omstreken welke ook speciale studenten leningen aanbieden.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.