Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Strengere regels leningen belgie

Strengere regels leningen belgie
In Belgie wordt het voor particulieren moeilijker om geld te lenen. Dit komt doordat er strengere regels zijn opgesteld voor banken welke leningen en krediet verstrekken. In Belgie zijn veel mensen die een lening hebben, veel daarvan kunnen de maandelijkse kosten niet meer betalen doordat de maandlasten erg hoog zijn. De nieuwe wet is vanaf 1 december van kracht, elke kredietverstrekker in Belgie moet zich aan deze regels houden. Er zijn strenge eisen gemaakt zodat banken niet snel een lening uitgeven aan iemand die deze waarschijnlijk niet kan betalen.

De bankensector is in Belgie onzorgvuldig geweest bij het controleren van leningen die werden uitgegeven. Er zijn leningen verstrekt aan mensen die de maandlasten niet konden betalen. Dit betekend dat deze mensen vaan noodgedwongen hun huis moeten verkopen. Door de nieuwe regels moeten banken nauwkeuriger zijn bij het verstrekken van nieuwe leningen. Wanneer er wel krediet wordt verstrekt aan mensen welke hier geen kans op maken dan zal de bank een aantekening krijgen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de vergunning af te nemen waardoor het helemaal geen leningen meer kan uitgeven. Er zal meer papierwerk aan te pas komen voordat banken de zekerheid hebben dat de particulier aanspraak kan maken op de lening die zij aanvragen.

Er staan fikse boetes op het wel uitgeven van risico leningen. Wanneer dit uit de hand loopt kunnen er zelfs celstraffen worden geeist. De bank moet kijken naar de persoonlijke situatie van de particulier. Zo kan altijd de beste inschatting gemaakt worden of de nieuwe lening mag worden uitgegeven.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.