Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Strengere regels voor leningen van de ECB

Strengere regels voor leningen van de ECB
De ECB wat staat voor Europese Centrale bank heeft nieuwe regels wanneer het gaat om het verstrekken van nieuwe leningen aan diverse banken uit Europa. De ECB is de geldverstrekker aan bijna alle banken uit Europa, wanneer deze geld nodig hebben kan dit voor een relatief laag rentepercentage geleend worden. Aan deze nieuwe leningen komen nieuwe regels, voorheen kon er relatief goedkoop geld geleend worden. In sommige gevallen kon er geen geld terugbetaald worden waardoor de ECB een risico heeft genomen. Bij nieuwe [link=/leningen.php/]leningen[/link] worden de regels aangescherpt zodat er altijd een garantie is op het geleende geld. Er is altijd een risico dat het geleende geld niet meer terugkomt bij de Europese bank. Doordat het om grote bedragen gaat kan bijvoorbeeld ook goud als valuta gebruikt worden.

Vaak wordt activa als onderpand gebruikt in sommige gevallen kan de ECB deze onderpanden weigeren waardoor er geen lening uitgegeven kan worden. Het gaat hier vooral om risicolanden zoals Griekenland Spanje en Ierland. Doordat de Europese centrale bank de waarde van die activa wilt weten zijn er strengere regels opgezet. Het kan voorkomen dat deze activa in waarde verminderd waardoor er een kans bestaat dat de bestaande lening niet kan worden terugbetaald. De rente op de leningen van het ECB staat momenteel erg laag aan gezonde west Europese landen. Dit in tegenstelling tot zwakkere landen. Het rentepercentage ligt bij deze landen rond de 6 procent, bij Nederland is dat momenteel rond de 1 a 2 procent.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.