Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

VROM leent geld voor loon

VROM leent geld voor loon
Het Ministerie VROM heeft geld moeten lenen om het loon te kunnen betalen van de ambtenaren die in dienst zijn. Het is al langer bekend dat de kosten voor het ministerie van VROM hoger zijn dan werd verwacht. Dit komt mede door de hoge kosten die zij hebben moeten maken tijdens een reorganisatie. De ambtenaren welke moesten vertrekken hadden recht op veel geld wat ook is uitgekeerd. Om het loon te kunnen blijven betalen moet het VROM nu geld lenen uit het Waddenfonds. Dit Fonds is opgericht om eventuele extra kosten voor de overheid te bekostigen. Uiteraard is dit een lening en het geld moet terugbetaald worden. De rente die op deze lening wordt berekend is niet bekend.

De kosten voor het VROM zijn mede zo hoog doordat veel ambtenaren in een hoge schaal zijn ingedeeld. Dit kost het VROM veel geld aan loonkosten, hierdoor zijn zij verplicht om geld te lenen doordat anders het loon niet betaald kan worden. Sinds de fusie van het VROM en het ministerie van verkeer en waterstaat dienen er een aantal banen te verdwijnen. Het is door de slechte arbeidsmarkt niet mogelijk om deze mensen aan een andere baan te helpen waardoor het loon doorbetaald moet blijven. Het VROM is daardoor genoodzaakt om geld te lenen om de kosten van het loon voor deze abtenaren te blijven voldoen. Onder andere bij reorganisaties zijn mensen in een hogere schaal ingedeeld. Dit kost de overheid veel geld doordat zij het geld niet hebben om de loonkosten te betalen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.