Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Europese lening aan Griekenland zorgt voor verwarring

Europese lening aan Griekenland zorgt voor verwarring

De Oostenrijkse minister van financiën (Joseph Pröll) heeft verwarring veroorzaakt over de Europese lening aan Griekenland. Hij meldt dat de betaling van leningen met maand vertraagd wordt.
“Er is totaal geen sprake van uitstel”, aldus een woordvoerder van de eurocommissaris.

Woensdag 17 november meldde Joseph Pröll nog dat hij nog niet akkoord gaat met een nieuwe lening voor Griekenland. Griekenland wil nog erg veel geld lenen. Het bedraagt 10,9 miljard euro vanuit de Eurolanden en 4,1 miljard euro van het IMF. Dit deel van de lening is een deel van een totaal van 110 miljard euro. Voor elk deel van de lening (ook wel ‘tranche’ genoemd) moeten alle eurolanden akkoord gaan.
Donderdagochtend (18 november) maakte de Oostenrijkse minister van financiën bekend dat Griekenland het 3e deel van de lening in januari krijgt, in plaats van december.
 
De financiële markten waren niet erg enthousiast over deze uitlatingen.
Volgens Rehns (woordvoerder) is het nog altijd de bedoeling is om in december te besluiten over het derde deel van de lening. Ook het ministerie van financiën van Griekenland laat weten dat de uitspraak van Joseph Pröll niet goed zijn.

Brussel laat weten dat er wél sprake is van uitstel van een maand, maar dit komt door ‘logistieke redenen’.
Op dit moment is het IMF en de afvaardiging van de Commisie in Griekenland om te bekijken hoe het gaat met de bezuinigingsplannen. Afgelopen maandag werd het bekend dat het begrotingstekort van Griekenland veel hoger uitpakt dan de bedoeling was. Het tekort van 2010 zou 13,6% zijn maar blijkt 15,4%  te zijn. Eurostat (statistisch bureau) verwacht dat de schuld van Griekenland dit jaar tot wel 144% oploopt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.