Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij je werkgever

Geld lenen bij je werkgever

Niet veel mensen denken bij geld lenen aan hun werkgever. Terwijl dit eigenlijk heel voordelig kan zijn voor de werknemer. De werkgever moet natuurlijk wel zijn geld wíllen uitlenen aan zijn personeel…
De Belastingdienst zegt niet te weten of dit vaak voorkomt. Iedereen kan zijn of haar baas vragen om geld te lenen. Als de werkgever dit wel wil, kan dit heel erg aantrekkelijk zijn voor diegene die leent. Zoals je vaak bij een bank afsluitprovisie betaalt, betaal je dit niet bij je baas.
De baas kan dit geld uitlenen zien als een beloning voor zijn personeel, en het is ook een makkelijke manier om er zeker van te zijn dat het personeel bij hem blijft, zolang deze nog een lening bij hem heeft.

De baas kan je een lagere rente geven dan de bank. De fiscus ziet dit dan als een positief punt voor de werknemer. Je hebt dan voordeel (het renteverschil). Dit wordt dan uitbetaald in natura. Over dit soort betalingen moeten wel loonheffingen worden ingehouden. Soms zijn er uitzonderingen, waarbij dit niet het geval is.

Om je rentevoordeel te berekenen heeft de Belastingsdienst een normpercentage dat ieder jaar wordt vastgesteld voor dat komende jaar. Het doet er niet toe of de lening een variabele rente heeft of dat er enige vorm van onderpand is.

Als je leent bij je baas, zorg dan wel dat er goede afspraken op papier gemaakt worden. Maak afspraken over de rente en de aflossing. Zoek ook contact met de Belastingdienst om misverstanden met de fiscus te voorkomen.

Geld lenen bij je baas is erg zeldzaam. Het komt heel erg weinig voor. Dit omdat mensen vaak duizenden euro’s willen lenen en werkgevers gaan hier vaak niet mee akkoord.
Al met al is geld lenen bij je baas een stuk goedkoper dan bij een bank.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.