Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Griekenland wil uitstel voor afbetalingen

Griekenland wil uitstel voor afbetalingen

George Papandreou (de Griekse premier) heeft het afgelopen weekend gemeld dat er meer tijd nodig is om de lening van de EU af te betalen. Deze EU-lening bedraagt 110miljard euro. De premier vertelt in een Grieks magazine dat het uitstel al een tijd op tafel ligt.

Afgelopen mei heeft Griekenland een lening afgesloten bij het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en de EU, omdat Griekenland failliet dreigde te gaan. Ondertussen heeft de hoofdstad van Griekenland al 30 miljard euro in handen gekregen. Volgens de Griekse premier Papandreou is een uitstel van afbetalen wel bespreekbaar, omdat Griekenland aangetoond heeft om alles op alles te zetten wat betreft het aflossen van de miljarden schuld.

Premier Papandreou vertelde over het bezoek aan het IMF, de afgevaardigden van de EU, en de Europese Centrale Bank van maandag 15 november 2010. Deze moeten bepalen of Griekenland 33% van de uitbetaling van 9miljard mag ontvangen, of dat er nog verdere maatregelen genomen moeten worden.

Ook Ierland heeft met de EU gepraat over financiële steun. Dit melden zogeheten ingewijden afgelopen week. Ierland heeft een begrotingstekort van 30%. Het IMF heeft al gezegd klaar te staan voor Ierland, en om dit land te helpen met financiële problemen. We moeten nog afwachten of dit inderdaad nog gaat gebeuren want Ierland heeft nog niet officieel om hulp gevraagd.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.