Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Leenrentes dalen

Leenrentes dalen

Een klein aantal aanbieders heeft de rente in 2010 op consumptieve kredieten sterk verlaagd. De consument kan hierdoor iets meer dan 1% goedkoper geld lenen. Dit konden de aanbieders doen door onder anderen de gedaalde marktrente. Maar niet alle aanbieders hebben besloten om een renteverlaging aan te bieden. Dit blijkt uit een onderzoek met een rentevergelijking. Het onderzoek vergeleek rentes bij een doorlopend krediet van het begin van 2010 met de rentes in oktober van dit jaar, van leenbedragen voor 10.000 en 50.000 euro.

Niet alle aanbieders hebben hun tarieven verlaagd. De grote bank ING liet de rente voor een doorlopend krediet gelijk. Zowel dalingen als sterke stijgingen van de marktrente hebben niet meteen profijt op het leentarief, volgens een medewerker van ING.

Volgens Peter van der Slikke (financieel expert) is er bij de aanbieders die geen renteverlagingen hebben aangeboden, sprake van een hoge winstmarge. Hij vertelt dat de dalende trend op de spaarmarkt terug te vinden is bij de spaarrente. Deze daalde in dit jaar met 0,3% en daardoor is het logisch dat de rente op de kredieten ook zou dalen. Bij de meeste partijen is dit niet zo het geval geweest. Daarom konden niet alle aanbieders hun rente verlagen.

Door de gedaalde rentes én de gelijk gebleven rentes, zijn de verschillen tussen leentarieven (in de periode januari – oktober 2010) sterk vergroot. Het is daarom verstandig voor consumenten die geld lenen belangrijk om de rentes van verschillende aanbieders goed te vergelijken. Je moet hierbij wel naar de voorwaarden kijken. Het is nogal een verschil of er wel of geen standaarddekking bij het overlijden inbegrepen is.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.