Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meeste leningen in oktober

Meeste leningen in oktober

In de maand oktober vragen de meeste mensen een lening aan. De meeste consumenten gebruiken het geld van deze lening voor hun huis. De maanden waarin het minste geld geleend wordt, zijn januari, mei en juni. Dit blijkt uit een onderzoek naar het geld lenen van consumenten.
Over het algemeen wordt er minder geld geleend dan voorgaande jaren. Dit komt voort uit de vrijval van het spaarloon die op 15 september besloten is.

Volgens het onderzoek is er ieder jaar wel een bepaald patroon te zien voor het aanvragen van leningen. Daarin zijn de januari, mei en juni altijd vrij rustig. Dit komt doordat veel mensen in mei of juni hun vakantiebonus ontvangen. Januari is relatief rustig doordat de eindejaarsuitkering binnenkomt in december.

Vanwege de zomervakanties is er een piek in de zomermaanden wat betreft geld lenen. In oktober vragen veel mensen een lening aan om aanpassingen in en rondom het huis te maken. De consument besteed veel aandacht  tijdens de koude wintermaanden aan het inrichten van hun huis. Veel mensen lenen geld om nieuwe meubels te kopen.  


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.