Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Artsen en piloten kunnen minder geld lenen

Artsen en piloten kunnen minder geld lenen

Tandartsen, piloten, huisartsen, en medisch specialisten kunnen bij de bank ABN Amro minder makkelijk geld lenen. Dit meldt John Smeets (hoofd van ABN Amro) tegen een Nederlandse krant.
De meeste artsen en piloten lenen geld bij de ABN Amro. De bank heeft zelfs op de Amsterdamse luchthaven Schiphol een speciale pilotendesk.

Dit beleid zal gaan leiden tot minder hoge hypotheken voor deze beroepen. Er worden tegenwoordig aan deze beroepsbeoefenaren tophypotheken verstrekt. De ABN Amro gaat er ook voor zorgen dat het karakter van de hypotheek gaat veranderen. Ze willen nu minder aflossingsvrije hypotheken verstrekken.

John Smeets zegt dat het vaak over succesvolle mensen gaan, die geen grenzen kenden. Volgens Smeets heeft ook de economische crisis deze beroepen getroffen. De toekomst voor de piloten en artsen zijn niet meer zoals deze geweest zijn.
Vanaf 1 januari 2011 gaat het beleid van start. Voor deze groepen is er meer maatwerk nodig, aldus Smeets.

Eerder was “medicus” voldoende als beroep. Dit gaat nu veranderen. De ABN Amro wil meer gegevens hebben als piloten, tandartsen, huisartsen en specialisten een hypotheek aanvragen. Ook wordt er bij piloten gekeken naar de kwaliteit van het arbeidscontract van de piloot, en de maatschappij waar zij voor werken.
Voor medisch specialisten ging de bank er vanuit dat er een inkomststijging van 10 tot 15% per jaar was. Dit willen ze ook niet meer doen. Er zal beter worden doorgevraagd. De bank gaat beter kijken naar de persoonlijke situatie en naar de vooruitzichten. Vooruitzichten van een dermatoloog zien er natuurlijk heel anders uit dan die van een cardioloog. De prijzen van de huizen waar de mensen in wonen zijn ook in waarde gedaald de afgelopen jaren. Hier gaat ook rekening meer gehouden worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.