Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemiddelde inkomens kunnen minder geld lenen

Gemiddelde inkomens kunnen minder geld lenen

Een gezin waar twee personen gemiddeld verdienen, krijgen volgend jaar minder krediet voor een huis. Met een inkomen van 35.000 euro per jaar, wordt het leenbedrag een stuk minder. Voorheen kon je 160.000 euro lenen, dan wordt het nog maar 129.000 euro.
Dit meldt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.  Deze stichting voert de NHG ( Nathionale Hypotheek garantie) uit.

Deze verlaging komt door de strengere eisen die gesteld zijn voor kopers die een hypotheek willen afsluiten. Zoals eerder vermeld, kunnen kleine tweeverdieners (inkomsten: 20.000 euro en 15.00 euro) vanaf 2011 maar 129.000 euro lenen in plaats van 160.000 euro. Bij een eenverdiener met een inkomen van 35.000 euro, wordt het bedrag ook omlaag geschroefd. Deze kan vanaf volgend jaar ook maar 160.000 euro lenen in plaats van 167.000 euro.

Nibud
Deze sterke verlaging komt door strengere eisen in de regels hoeveel geld een eenverdiener en tweeverdieners mogen lenen. De nieuwe normen zijn vooral merkbaar in huishoudens met kleine inkomsten. Grotere inkomsten hebben wat minder last van de aangescherpte regels.

Het Nibud heeft vastgesteld dat gezinnen hun inkomsten niet meer bij elkaar mogen rekenen (vanaf volgend jaar) bij een afsluiting van een hypotheek. De lasten mogen niet meer zijn dan diegene die het meest verdiend kan dragen. Ook heeft het Nibud vastgesteld dat huishoudens vanaf volgend jaar minder geld kunnen besteden aan wonen. Dit komt omdat de zorgverzekeringen duurder worden. Dit gaan vooral de lage inkomens merken. Gemiddelde en hoge inkomens kunnen volgend jaar ongeveer 5% minder geld lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.