Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Huis isoleren met geleend geld

Huis isoleren met geleend geld

De energieleverancier Essent biedt sinds kort de mogelijkheid aan om geld te lenen. Dit met de bedoeling om hun huis goed te isoleren.
Het Nibud (Nationaal Instituut Budgetvoorlichting) is hier niet erg enthousiast over. Essent zegt echter dat ze niet bang te zijn voor een “kopen op de pof” reputatie.

Essent is gaan samenwerken met het bedrijf Greenloans. Op deze manier kan Essent een lening aanbieden. Greanloans is een dochterbedrijf van Alfam Consumer Credit, dit is een onderdeel van ABN Ambro. Alfam Consumer Credit is de eigenaar van een aantal bedrijven waar mensen een krediet kunnen afsluiten. Dit zijn bedrijven zoals: Alpha Credit en Defam. Dit bedrijf heeft vorig jaar voor ruim 1 miljard euro aan leningen uitgegeven.

Het Nibud is niet echt te spreken over deze “service” van de energieleverancier. Het Nibud zegt dat mensen bij zichzelf moeten afvragen of ze wel echt een lening voor het isoleren nodig hebben. Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft ongeveer driekwart van de mensen spijt wanneer ze geld hebben geleend.
Het gemiddelde geld wat bij Essent geleend wordt is ongeveer 2600 euro. Essent meldt dat dit geleende geld zichzelf terugverdiend. Er wordt weliswaar 6,2% rente betaald, maar de energierekening wordt verlaagd met een gemiddeld bedrag van 624 euro.
Ook de rente (die de hele looptijd vaststaat) is aftrekbaar. Dit komt omdat de consument hun huis verbeterd. De klanten betalen geen notariskosten en ook geen afsluitprovisie.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.