Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Macedonië wil lenen van IMF

Macedonië wil lenen van IMF

De Republiek Macedonië heeft hulp gevraagd bij het IMF (het Internationaal Monetair Fonds). Het land wil een geldbedrag lenen van 480 miljoen euro. Dit bedrag is hoger van eerste instantie. De lening is aangevraagd om de economie in Macedonië te versterken. Het is de bedoeling dat de lening over een periode van 2 jaar wordt verspreid. Het eerste jaar gaat het om 400 miljoen, en het tweede jaar de rest (80 miljoen). Dit heeft het IMF woensdag bekend gemaakt.

Dominique Strauss-Kahn (hoofd van het Internationaal Monetair Fonds) heeft gezegd dat hij probeert om snel goedkeuring te krijgen bij de raad van bestuur van het IMF voor het verzoek voor de lening.

De regering van Macedonië heeft plannen om met het geld te investeren en om het begrotingstekort te verkleinen. De regering heeft een verwachting gemaakt dat de Macedonische economie dit jaar met twee procent gaat groeien. Voor het volgende jaar verwachten ze een groei van 3,5 procent.

Volgens Macedonische minister van Financiën Zoran Stavrevski is dit de bevestiging dat Macedonië een stabiele economie heeft. Hij zegt dat deze afspraak een duidelijk signaal is dat het IMF gelooft in het economische beleid van de Macedonië.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.