Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer dan 80% van studenten staat regelmatig rood

Meer dan 80% van studenten staat regelmatig rood

Rood staan wordt door erg veel studenten onderschat. 80 procent van de studenten schat de kosten hiervoor veel te laag in. Dit is uit onderzoek gebleken onder 518 studenten van de website studenten.net. Maar 20% van de ondervraagden van het onderzoek wist de exacte rente die zij moeten betalen. 30% van de studenten meldden dat zij af en toe rood staan, maar meer dan 50% kwam nooit geld tekort.

Studenten.net stelde ook de vraag: hoeveel procent rente per jaar moet je betalen als je rood staat?. Deze vraag beantwoordde 80% van de studenten fout. 36% denkt tussen 4% en 6% rente te betalen. Ongeveer 13% denkt zelfs dat ze minder dan 4% aan rente moeten betalen. 10% zat iets te hoog met hun antwoord en dacht dat het 10% zou zijn. Het echte antwoord op deze vraag was zo’n 8% op jaarbasis op een studentenrekening.

30% van de ondervraagden studenten staat wel eens rood. 5% van hen staat zelfs wel eens meer dan 750 euro rood. Minstens 16% zegt maandelijks net niet genoeg geld te hebben om rond te komen en staat zo’n 250 euro rood. Opvallend is dat 55% van de studenten nooit geld tekort komt. Studenten zien “rood staan” dus niet als “geld tekort hebben”.

Studenten lenen het meest vaak geld bij DUO. 18% van de studenten die wel eens geld leent, leent bij DUO. 6% van de studenten leent geld bij een “gewone” bank. 10% leent bij DUO én bij een bank. De rest van de studenten die wel eens leent (10%) klopt aan bij ouders of vrienden.

7 van de 10 studenten krijgt maandelijks geld van zijn of haar ouders. Ze krijgen dit om de volgende redens: collegegeld (38,6%), studieboeken (23%), kamerhuur (15%), betalen voor verzekeringen (28%) en als “extra” studiefinanciering.

Zo als Loesje zou zeggen: “Aan het eind van m’n geld houd ik altijd een stuk maand over”.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.