Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Miljardenlening door Rabobank en Fortis

Miljardenlening door Rabobank en Fortis

Rabobank en Fortis hebben in de tijd van de economische crisis veel geld geleend van Federal Reserve. Het bedraagt miljoenen. Dit maakte Federal Reserve afgelopen week bekend. Ze hebben dit gebaseerd op de cijfers die zijn vrijgegeven over de noodkredieten die de centrale bank van Amerika verstrekt heeft in de periode van 2007 tot 2010.
“De Fed” heeft in deze periode 3300 miljard dollar uitgeleend. Deze leningen vallen zijn onderdeel van “Term Auction Facility”. Dit is een regeling die is voortgekomen aan het begin van de economische crisis in 2007. Door deze noodfaciliteit waren commerciële banken bevoegd om korte termijn leningen (van 28 tot 84 dagen)  af te sluiten bij Federal Reserve.

Banken in Nederland
De Rabobank in Amerika (New York) heeft in deze periode 23,85 miljard dollar van de Rederal Reserve geleend. Het Amerikaanse kantoor van de Rabobank heeft tien keer de hulp ingeschakeld van Federal Reserve. De Fed heeft tussen maart 2009 en december van dat zelfde jaar tien leningen uitgegeven van bedragen die tussen de 317 miljoen en 5 miljard dollar variëren.
Inmiddels is al het geleende geld weer terugbetaald. Dit is gemeld aan het ANP. De woordvoerder zegt dat het geld lenen alleen uit voorzorg is geleend, en niet om noodzaak. Ze leenden het geld voor de zekerheid, als het nog slechter zou gaan met de financiële markt.

De Nederlandse bank Fortis heeft een langere periode aangeklopt bij De Fed. Zij deden dit in februari 2008 tot de periode van januari 2010. Zij hebben 34 leningen bij De Fed aangevraagd van een waarde van 58,65 miljard dollar.

ABN en ING hebben maar één keer een lening aangevraagd bij de Amerikaanse Bank. ABN leende 1,5 miljard dollar en ING 5 miljard.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.