Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Ruim 60% heeft spijt van hoge lening

Ruim 60% heeft spijt van hoge lening

Zo’n 60% van de mensen die een lening heeft, ervaart dit als een last. Twee derde had liever minder geleend. Het zijn vooral mensen die zich van te voren niet goed hebben laten informeren over rentes, aflossing en voorwaarden die een lening met zich meebrengt. Ze moeten per maand meer aflossen dan ze in eerste instantie gedacht hadden. Dit heeft het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) onderzocht, in onderzoek naar het leengedrag van Nederlanders. Uit het onderzoek blijft dat er twee type mensen zijn: mensen die alleen lenen bij hoge uitzondering en mensen die lenen om gewoon spullen te kopen. Ook mannen en vrouwen verschillen hierin.

Uit het onderzoek blijft dat mensen zich niet goed voorbereiden op een lening. 33% weet niet hoe hoog de rente is, 25% weet de looptijd van hun lening niet en 10% moet meer betalen dan ze verwacht hadden. 24% van de leners heeft bij het afsluiten van een lening, ook geen aanbieders vergeleken met elkaar. Zo’n 36% sluit het liefst een lening af bij een bedrijf dat dit snel doet, en zonder lastige vragen.

Ook de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leners zijn onderzocht. Mannen lenen sneller voor een aankoop dan vrouwen. Vrouwen wachten liever, en sparen zelf dan dat ze er een lening voor afsluiten. Ze vinden dit vaak zonde en denken beter na over de consequenties die een lening met zich meebrengt. Vrouwen lenen alleen als ze iets écht nodig hebben.
Mannen vinden het leuk en plezierig als ze iets kunnen kopen, ook al moeten ze hier een lening voor afsluiten. Mannen lenen snel als ze een product ook snel willen.

Het Nibud concludeert dat de voorlichting beter moet. Ze komen tot de conclusie dat mensen toch wel geld lenen, zonder hierover na te denken. Ze willen het product gewoon hebben, wat dan ook de voorwaarden zijn van een lening.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.