Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Snelle lening niet zonder advies

Snelle lening niet zonder advies

Carel In der Hees, directeur van de brancheorganisatie NVF (Nederlandse Vereniging voor Financieringsadviseurs), stelt dat financiële diensverleners geen leningen meer mogen verstrekken aan de consument zonder degelijk advies. De klanten moeten weten waar ze aan te zijn als ze geld lenen.
Deze zogenaamde “execution only” (adviesloze verkoop) is veel te risicovol voor de klant. Ook het verstrekken van zulke leningen houdt een bepaald systeem overeind waarbij verdachte producten kunnen worden verkocht.

Deze oproep is in stand geroepen omdat klanten steeds meer geld gaan lenen en op deze manier de leningen opstapelen. Op de manier kan de klant in financiële problemen raken. Ook sluiten ze onnodig te dure leningen af. De consument kan makkelijk 50.000 euro lenen zonder degelijk advies. Dit moet stoppen volgens In der Hees.

Volgens In der Hees moet er gekeken worden naar de financiële draagkracht van de klant die het geld wil lenen. De klant moet natuurlijk wel aan de betalingsverplichtingen kunnen voldoen.
In der Hees bedoelt kredieten voor bijvoorbeeld een aankoop van een nieuwe auto, of creditcards die je in warenhuizen kunt krijgen. Ook verschillende banken verstrekken deze zogenaamde execution only leningen. De banken ‘verkopen’ de lening, maar zonder het goede advies.
Advies is zeker nodig volgens In der Hees. Bij geld lenen komen er veel vragen naar boven vanuit de consument. Hoeveel gaat het mij per maand kosten? Wat zijn de voorwaarden? Wat voor soort lening moet ik nemen?

Voor mensen die wél weten wat ze doen en die geen advies nodig hebben, moet er een zogenaamde “escape” komen. Hierbij betalen ze geen kosten voor advies wat ze al weten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.