Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Al veel geld geleend in 2011

Al veel geld geleend in 2011

In het begin van 2011 is er al erg veel geld geleend door de grote banken. Er is al voor zo’n 7,25 miljard aan geld geleend. Afgelopen week kwamen onder andere de Rabobank en de Deutsche bank al met nieuwe US-Dollar leningen. Deze met een waarde rond de 3,75 miljard dollar. De Rabobank kwam afgelopen woensdag ook nog met een eurolening die ook zo rond de 3,75 miljard gaat worden.

De banken in Europa strijden om de beleggers. Dit doen ze omdat er in verschillende landen binnenkort veel meer betaald moet worden om de grote tekorten te dekken.  Het verschil is in dollars tussen de financials en de staatleningen het minste, daarom dus eerst in US-Dollars.

Veel banken liggen nog onder zware druk. Hierdoor gaan de banken zoveel mogelijk geld lenen, wat ze kunnen, zodat de banken niet afhankelijk van elkaar zijn. Vooral nu omdat de directeur van de centrale bank aangekondigd heeft dat de European Central Bank (ECB) langzaam de maatregel moet gaan terugdraaien om weer en stabiele economie te krijgen.

De obligatiekoersen gaan weer flink omhoog en maken een prima start in het begin van het nieuwe jaar. Ze stijgen met bijna één punt.

Pas vanaf vandaag (vrijdag) worden er overige belangrijke cijfers uitgegeven in Amerika. Bijvoorbeeld de cijfers over de grote werkloosheid. Ook in de eurozone worden de producentenprijs-index van november bekend gemaakt, en uit de maand oktober worden de industrie-orders bekend gemaakt. Ook wordt er een enorme stijging van leningen verwacht.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.