Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen of sparen?

Lenen of sparen?

De vraag van mensen is vaak: waarom zou ik jaren sparen voor bijvoorbeeld een nieuwe auto, als ik hem op krediet kan kopen? Het antwoord is vlug genoeg gegeven. Als je geld voor een auto leent, betaal je ongeveer 2889 euro extra. Toch wel een goede reden om nog eens na te denken over de lening.

Het Centraal Bureau voor de statistiek heeft onderzoek gedaan en uit de cijfers blijkt dat we in Nederland voor meer dan 18 miljard euro aan consumptief krediet hebben geleend. Dit is ruim 3 miljard meer dan 10 jaar geleden.
Ook is Nederland de laatste 10 jaar meer rood gaan staan. Nederlanders staan voor 9,4 miljard in het rood, in vergelijking met 5,1 miljard 10 jaar terug. Rood staan is niet goedkoop, het is wel makkelijk.

Het Nibud heeft onderzoek gedaan en hieruit bleek dat een derde van de mensen in Nederland geld leent. Tweederde van deze mensen zegt achteraf dat ze liever minder geld geleend had. Ruim 58% zegt dat ze de lening als een last zien, vooral als het hoge bedragen zijn. Het geld wordt geleend voor een auto, verbouwing of studie.

Bespaargoeroe Marieke Henselmans zegt dat er niet 1 goede bespaartip is. Vaak geeft ze als tip dat ze moeten stoppen met roken, maar veel mensen vinden dit geen optie.
Bekijk welke uitgaven het minst belangrijk zijn,hierop kun je makkelijk besparen zonder dat dit veel moeite kost.
Elke euro is er één. Dus koop in plaats van gesneden sla een gewone krop en snijd deze zelf. Dit ga je snel genoeg merken in de uitgaven van de boodschappen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.