Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen tegen lage rente voor verenigingen

Lenen tegen lage rente voor verenigingen

In de Overijsselse gemeente Raalte kunnen stichtingen en verenigingen binnenkort geld lenen om hun huisvesting te onderhouden of om zelfs om een hele nieuwe accommodaties te realiseren. De bedoeling van het nieuwe fonds is dat verenigingen tegen een lage rente geld lenen.

Het gaat vooral om sportaccommodaties en om voorzieningen die bezig zijn met welzijn. Niet iedereen kan aanspraak maken op dit fonds. Het zijn alleen de particuliere organisaties die geld kunnen lenen. Dus organisaties die niet verbonden zijn aan de gemeente, kunnen geen geld lenen tegen een lage rente.

Het PB (Plaatselijk Belang) is blij verrast. Ze vinden het een goed initiatief dat dit fonds is gekomen. Zo blijven de accommodaties behouden.
Volgens de gemeente Raalte is het plan nog niet optimaal, en moet het nog verder uitgewerkt worden. Ook zal de gemeenteraad nog toestemming moeten geven. Het is nog niet bekend waar de verenigingen etc. aan moeten voldoen voordat ze geld mogen lenen. Hoe groot het fonds wordt en hoeveel organisaties er kunnen lenen is ook nog niet bekend.
Het moet allemaal bekend worden in de eerste helft van 2011, zegt de gemeente.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.