Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Les over geld lenen

Les over geld lenen

In Nederland is er een grote risicogroep jongeren met de leeftijd van 15 tot 16 jaar, die veel en vaak torenhoge schulden hebben gemaakt. Jongeren weten vaak niks over geld lenen, sparen of over inkomsten. Daarom is er een nieuw lespakket samengesteld voor jongeren vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het lespakket heeft de naam “Check je geld” gekregen.

In dit nieuwe lespakket kunnen jongeren allerlei zaken leren over inkomen, geld lenen, betalingen en sparen. De jongeren die vaak schulden kunnen terecht bij de jeugdhulpverlening. Deze instelling kan gebruik maken van het lespakket. Het pakket is helemaal van nu en sluit dus goed aan op de belevingswereld van pubers en jongeren en op hun vaardigheden. De schulden die de jongeren hebben, maken het moeilijk voor deze mensen om een ander,nieuw perspectief te krijgen. Met Check je geld moet dit gaan veranderen.

Het lespakket is uitvoerig getest door het Nibud, Elker en de Groningse Kredietbank. De lessenserie betstaat uit zes bijeenkomsten en hierin leren de jongeren van alles over verschillende thema’s zoals: betalingen regelen, afspraken rond werken en studeren, rondkomen met je inkomsten, wat voor invloed heeft reclame, kosten van op jezelf wonen, en de positieve en negatieve kanten van geld lenen en van sparen.
Deze thema’s komen voort uit de Nibud-competenties.
Het lespakket wordt 3 februari gepresenteerd in  het jongerencentrum Don Bosco Spirit in Utrecht.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.