Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schuld Amerika bereikt top

Schuld Amerika bereikt top

De staatsschuld van de Verenigde Staten is de laatste 7 maanden alweer met één biljoen (1000 x een miljard) dollar verder omhoog gegaan.  Aan het einde van 2010 had Amerika een staatsschuld van 14 biljoen (14.000.000.000.000) dollar. Dit is meer dan 45 duizend dollar per inwoner.

Het volk van de Verenigde Staten denkt nog steeds dat ze maar door en door kunnen gaan met geld lenen. In 2009 had het land al een enorme staatsschuld van 10 biljoen dollar. In juni van 2010 was deze schuld opgelopen naar 13 miljoen dollar en aan het eind van 2010 is dit bedrag weer met een biljoen dollar opgelopen.

De overheid in Amerika mag niet onbeperkt geld lenen. Ze kunnen maximaal 14,3 biljoen dollar lenen. Als er meer geld nodig is moeten ze toestemming krijgen van het congres voor eventuele limieten. Als ze deze toestemming niet krijgen, dan moet de overheid stoppen met geld lenen en beginnen met schulden aflossen. Dit zou voor het eerst in de geschiedenis zijn als dit voorkomt. De Republikeinen zullen niet akkoord gaan met een hoger limiet. De president zal sowieso met torenhoge bezuinigingen aan moeten komen om de nieuwe wet door het congres goed te laten keuren.

Als het beleid niet gewijzigd wordt -dus geen verdere limieten- maar wél een nieuwe wetgeving, dan kan de staatsschuld stijgen tot bijna 20 biljoen dollar in de loop van de jaren, rond 2015. Als je dit om zou zetten in procenten dan zou de schuld stijgen van 90% (nu) naar 102% (in 2015).


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.