Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Spaanse en Portugese banken in de problemen

Spaanse en Portugese banken in de problemen

De financiële crisis die de eurozone ondergaat wordt steeds meer beknellend. De economie in Portugal stijgt met een hele kleine 1% en deze wordt tegengehouden door de export.
Ook op de begroting is er een oplopend deficiet. De Portugese banken moeten op dit moment geld lenen aan 7 procent. Dit is een percentage waardoor Griekenland en Ierland  gedwongen zijn om een beroep te doen bij het Europees Stabiliteitsfonds.

Spanje is in de crisissituatie beland met een betrekkelijk lage overheidsschuld. Alleen zagen ze problemen bij de banken toen het niet goed ging met de vastgoedsector.

De Spaanse en de Portugese banken moeten dus steeds meer geld gaan betalen om geld te kunnen lenen of opnemen. Deze situatie is onhoudbaar. Een groot probleem is dat de banken moeite hebben om hun problemen toe te geven.

De twee grootste banken in Spanje (Santander en B.B.V.A.) moesten afgelopen week zelfs hogere risicopremies betalen. Dit allemaal om geld te kunnen lenen.

De Londense Analist van Sanford C. Bernstein, Marcelle Zanardo, vindt dat de overheid in Spanje meer geld beschikbaar moet stellen om de bankensector te redden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.