Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten werken meer voor studie

Studenten werken meer voor studie

Veel studenten voelen zich “gedwongen” om meer uren te werken of meer geld te lenen als de plannen van het kabinet doorgaan op het gebied van de studiefinanciering. Dit komt uit het Nationale Bijbanen Onderzoek 2011.

De plannen die het kabinet heeft op het gebied van studiefinancieringen worden een stuk aangescherpt. Hierdoor kan het studeren heel wat duurder uitpakken.
32% van de ondervraagden zegt meer te moeten werken omdat ze anders hun studie niet meer kunnen betalen. 30% van hen wil gaan werken maar ook meer geld lenen.

De initiatiefnemer van het grootschalige onderzoek, Pieter van Diggele, zegt dat studenten bang zijn dat het extra werken ten kosten gaat van hun studie. Vele studenten zien het ook niet meer zitten om door te studeren omdat het qua kosten gewoon onmogelijk wordt. Geld lenen is ongelofelijk duur als je nog studeert en je zit jaren aan de lening vast. De eerste paar jaar van je salaris gaat vaak naar de lening die de student heeft afgesloten.

Het onderzoek wijst ook uit dat ongeveer 70% van de studenten die meegedaan hebben aan het onderzoek een bijbaan heeft naast de studie die ze volgen. Studenten werken gemiddeld 14 uur naast hun studie.
Buiten de kabinetsplannen om, zegt de helft van die 70% al dat ze sowieso meer willen werken, namelijk 18 uur in de week. Een kleine 7 procent van de studerende jongeren zegt minder te willen werken, al werkt deze groep studenten gemiddeld 25 uur per week.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.