Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Goedkoop geld lenen voor duurzaamheid

Goedkoop geld lenen voor duurzaamheid

Goed nieuws voor mensen of gezinnen die eigenaar zijn van een woning in Vlissingen. Zij kunnen namelijk erg goedkoop geld lenen voor een verbouwing van hun huis, mits de verbouwing leidt tot duurzaamheid.

De gemeente Vlissingen heeft een provinciale stimuleringsregel. Hierdoor kan de gemeente voor 270.000 euro aan leningen verstrekken. Dit houdt in dat in dit jaar 10 tot 12 aanvragen erkend kunnen worden.
De provincie Zeeland biedt in 3 miljoen euro in zijn totaliteit aan. De stad Vlissingen heeft daar ruim 10% van. De bedragen die geleend kunnen worden variëren tussen 5000 euro en 30.000 euro. Het ligt er aan hoe het verbeterplan eruit gaat zien voor een duurzame verbouwing van een huis.

Er zit wel een ‘maar’ aan. Alleen huiseigenaren die een huis hebben met 170.000 euro aan WOZ-waarde kunnen beroep doen op deze stimuleringsregeling. De rente van 1% loopt de hele looptijd, de looptijd bedraagt maximaal 20 jaar. Er mag maar 30% van het geld gebruikt worden voor een verbouwing van een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken. De rest van het rest moet besteed worden aan duurzaamheid, bijvoorbeeld dubbelglas of verbeterde isolatie. Het doel van de regeling is namelijk het tegengaan van verpaupering of leegstand.

Vooral voor starters is het geld lenen voor een verbouwing extra interessant. Zij hebben vaak na de aankoop van een huis weinig of geen geld meer over voor een verbouwing. Deze ‘zachte lening’ zal hen daarbij helpen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.