Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Flitskredieten gaan verdwijnen!

Flitskredieten gaan verdwijnen!
De meeste consumenten die wel eens geld nodig hebben, zijn vast een flits krediet/mini lening tegen gekomen. Hierbij kan een consument vrij eenvoudig door middel van een sms bericht een lening aanvragen, echter, voor wie het beter bekijkt zal achterover van zijn stoel vallen. De rentes zijn dramatisch hoog, soms wel 600% op jaarbasis! Al eerder zijn hierover vragen gesteld aan de AFM (financiele toezichthouder), maar door de kleine bedragen vielen deze bedrijven buiten het toezicht waardoor deze ongeschonden hun diensten konden voortzetten. De consumenten die nergens anders terecht kunnen, bijvoorbeeld met BKR registratie, kunnen alsnog snel geld lenen via deze bedrijven. Dit levert niet alleen financiele problemen op, maar ook problemen voor het AFM welke machteloos moet toekijken.

De wet geeft een maximaal rente percentage aan en dwingt ook deze aanbieders de waarschuwing op hun site te plaatsen. Daarnaast zullen deze zich moeten houden aan de diverse andere regels welke de AFM hanteerd, ze vallen dus volledig onder het toezicht. Na meting zijn er in 2009 ongeveer 250.000 van deze flitsleningen verstrekt.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.