Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nederlanders lenen minder

Nederlanders lenen minder

De Nederlandse consument heeft weer minder geld geleend. Het is al het tweede opeenvolgende jaar dat dit gebeurd is. Nederlanders lenen minder geld dan een jaar eerder. Dit is gebleken uit een onderzoek die het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) heeft uitgevoerd. In het jaar 2010 is er 9,3 miljard euro verstrekt. Dit is 366 miljoen euro minder dan in het jaar 2009.

De mensen die in 2010 wel geld leenden, hebben wel voor hetzelfde bedrag geleend wat de consument in eerdere jaren ook leenden. Het aantal mensen dat geld leent is alleen minder geworden.
Ook het percentage Nederlanders dat rood staat is in 2010 toegenomen. Aan het eind van 2010 stond de Nederlandse consument 10 miljard euro in het rood. Eind 2009 was dit nog 9,7 miljard. De verstrekte creditcardkredieten waren in 2010 ook iets hoger dan het jaar daarvoor.

Door de verschuiving van het doorlopende krediet naar creditcardkredieten en het rood staan, blijkt dat de Nederlandse consument gebruik maakt van een duurdere vorm van geld lenen. Al is deze manier wel een stuk makkelijkere en flexibeler.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.