Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten moeten lenen

Studenten moeten lenen

De universiteiten in Nederland willen dat de studiebeurs afgeschaft wordt. Zij vinden dat de studenten die willen studeren het studiegeld wat ze hiervoor nodig hebben moeten lenen. Ook hebben de universiteiten het plan dat ze 44% van de studenten meer collegegeld moet gaan betalen.

Deze informatie komt uit documenten van de VSNU (vereniging van universiteiten). Deze documenten behoren toe tot de krant Trouw.
Twee weken geleden hebben de universiteiten gepraat in Parijs over dit onderwerp. Ze hebben het gehad over bezuinigingen van het kabinet op het HBO-onderwijs.
Uit de notulen van de vergadering komt voort dat niet alle universiteiten het met de plannen eens zijn.

Alle studenten zouden geld moeten lenen voor hun studie. Het huidige kabinet zou dit alleen willen voor studenten die een master volgen. Er zou wel een beloningssysteem moeten komen voor studenten die snel hun diploma behalen.
De universiteiten willen ook dat de studenten waar ze geen overheidsgeld voor krijgen, een hoger bedrag moeten betalen aan collegegeld. Dit gaat om zo’n 44% van de studenten. Dit komt bijvoorbeeld doordat deze studenten langer dan de bedoeling studeren. Universiteiten willen zelf in de hand houden hoeveel meer deze studenten moeten betalen.
Ook wilt de VSNU een studentenstop inlassen. Vanaf 2012 moet het aantal studenten die aan de universiteit studeert hetzelfde blijven, of in ieder geval niet meer groeien. Als dit wel het geval zou zijn, dan zouden deze studenten naar het HBO moeten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.