Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

MKB kan weer makkelijker lenen

MKB kan weer makkelijker lenen

Middelgrote en kleine bedrijven kunnen weer makkelijker geld lenen. Dit blijkt de resultaten van het onderzoeksbureau EIM.
In de resultaten staat dat 72% van de MKB nog geld kon lenen, in 2008 vóór de economische crisis. Tijdens het dieptepunt van de economische crisis kon slechts 33% van de MKB een lening aanvragen. Uit de recente cijfers blijkt dat, er aan het eind van 2010, 48% van de MKB-ers die een lening hadden aangevraagd, deze ook toegekend kregen. Dit is een kleine stijging, maar het is een grote stap.
De Nederlandse banden hebben de voorwaarden en eisen aangescherpt tijdens de crisis. Hierdoor konden bedrijven moeilijker lenen. Vorig jaar zijn de regelingen weer wat verzacht, hierdoor kunnen de kleine en middelgrote bedrijven weer makkelijker geld lenen.
De banken zijn nog steeds de grootste bron van financiën voor bedrijven. Als is er wel een lichte stijging te zien in de informele geldbronnen. Ondernemers doen vaker ene beroep op vrienden en familie.

In de periode van december 2008 tot en met december 2010 hadden de MKB-bedrijven een kleinere behoefte aan bedrijfsfinanciering. De percentages varieerden tussen de 11 en 19 procent. In de crisis van 2003 was de vraaguitval kleiner.

Redenen waarvoor bedrijven krediet aanvragen zijn onder andere: investeringen, toenemende groei of herfinanciering. Zeker 60% van de aanvragen voor leningen zijn onder de 100.000 euro.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.