Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor auto is populair

Geld lenen voor auto is populair

Mensen in Nederland die geld willen lenen en hiervoor een lening afsluiten doen dit vooral omdat ze graag een auto willen aanschaffen. Bijna 30% van de leningen die zijn afgesloten hebben als reden een nieuwe auto. Dit blijkt uit een onderzoek van Freo, een financieringsmaatschappij en onderdeel van de Lage Landen.

Mensen lenen geld voor een auto omdat een auto een dure uitgave is, een van de duurste. Daarom is het ook verstandig om na te gaan of je als consument wel geld moet lenen voor deze aanschaf.

Een andere reden om geld te lenen voor een auto, zijn er vooral leningen overgesloten, namelijk 24%. Ook was extra bestedingsruimte een van de redenen voor de aanvraag om geld te lenen, dit was namelijk 16%. Ongeveer 11% van de afgesloten leningen zijn om het huis te verbeteren,bijvoorbeeld het verbouwen van een keuken of badkamer, of voor de aanbouw van een serre.

De consument neemt tijdens de economische crisis, en zijn nasleep hiervan, de uitgaven die ze doen stevig onder de loep. In plaats van dure leningen, neemt de consument sneller een lening met een lage rente. Ook rood staan is een optie, al kost dit snel 12% rente per jaar.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.