Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen aan vrienden

Lenen aan vrienden

In eerste instantie lijkt het heel normaal: als een vriend van je in de problemen zit met geld, en hij je vraagt om hulp. De vriend in kwestie vraagt je om een paar honderd euro, maar dit kan ook oplopen naar duizenden. Natuurlijk met de belofte dit ooit terug te betalen. Het is erg belangrijk om er niet meteen met een medelijdengevoel vandoor te gaan, maar goed na te denken voordat je je vriend in nood helpt. Je moet op een aantal dingen letten.

Rente?
Als je vriend bij de bank geld gaat lenen, dan zal hij niet onder de rente vandaan kunnen komen. Er zijn altijd kosten aan geld lenen. Het ligt natuurlijk wel iets anders als je aan een vriend geld leent. Het komt vreemd over als je aan een vriend rente gaat vragen.
Maar aan de andere kant leid je ook verlies als je geen rente vraagt. Geld verliest zijn waarde door inflatie. Als het een lange tijd duurt voordat je je geld terug krijgt, zal je uiteindelijk minder geld terugkrijgen dan dat je uitgeleend had.
Het is jouw keus die bepaalt of je rente aan je vriend vraagt of niet.

Schuldbekentenis
Zorg altijd als je een groot bedrag aan iemand leent, dat dit zwart op wit staat. Laat je vriend dus een schuldbekentenis tekenen. Dit is een document waarin staat dat deze persoon geld van je geleend heeft. Ook tekent hij voor de belofte om de schuld weer terug te betalen. Hier kan ook een datum aan vast zijn gebonden.

Een leenovereenkomst
En als laatste: zorg dat alle afspraken en geldbedragen etc. op papier staan, als een soort leenovereenkomst. Vermeld de namen van de personen die betrokken zijn en het geldbedrag. Ook de termijn waarin het geld terugbetaald moet worden. En natuurlijk: allebei de partijen tekenen dit document.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.