Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mbo-studenten lenen veel geld

Mbo-studenten lenen veel geld

Men moet zich zorgen gaan maken over de financiën van studenten die op het mbo zitten. Het Nibud (Nationaal instituut voor budgetvoorlichting) heeft een onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat één op de zes studenten, dat studeert op het mbo, geld leent. Ruim 65.000 mbo-studenten hebben gemiddeld genomen een schuld van 1265 euro. De studenten die 16 en 17 jaar zijn hebben nog niet zo’n hoge schuld, maar wanneer deze studenten op zichzelf gaan wonen en het huis uit gaan, loopt dit bedrag flink op.

Ook laten deze studenten veel geld liggen. Dit komt omdat ze geen zorgtoeslag krijgen, en dit ook niet aanvragen. Ook maken ze geen gebruik van belastingteruggave, terwijl hier wel de mogelijkheid toe is.

Het Nibud maakt zich zorgen over deze bepaalde groep jongeren. Van de studenten van het mbo die al zelfstandig wonen, heeft 25% een lening van gemiddeld genomen 2450 euro. Hier staat natuurlijk een rente op en deze moet worden terugbetaald. Terugbetalen kan moeilijk worden omdat de lonen van een mbo-er vaak niet al te hoog zijn.

Slecht 40% van de studenten die recht heeft op zorgtoeslag, vraagt deze ook aan en ontvangt deze ook. Zo’n 145.000 studenten boven de 18 jaar laten rond de 800 euro per jaar liggen. Ruim 25% van de mbo-studenten weet niet eens dat ze ook belasting kunnen terugvragen, ook al is het van een klein bijbaantje.

Een student op het mbo heeft ongeveer 550 euro te besteden, per maand. Het meeste gaat op aan vakantie, bellen, kleding en natuurlijk uitgaan. Ruim 60% zegt geld te kort te hebben. De studenten die zelfstandig woont, geeft ongeveer 75% aan geld te kort te hebben.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.