Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor MKBers moeilijk

Geld lenen voor MKBers moeilijk

Zeker 50% van de MKBers (Midden en Klein Bedrijf) heeft vorig jaar meer moeite gehad om geld te lenen dan in 2007. Ongeveer 60% van de ondernemers is van mening dat de banken moeilijker deden om leningen af te sluiten, in vergelijking met 2007. Dit zegt het CBS.

De bedrijven van het MKB dat geld wilden lenen is bijna met 50% toegenomen van 2007 tot 2010. 94% van de ondernemers die een lening wilden afsluiten heeft dit geprobeerd via de bank. Maar 61% van deze ondernemers heeft deze lening ook daadwerkelijk gekregen in 2010. In 2007 heeft 84% geld mogen lenen.

Veel van de MKBers zeggen dat banken een lening weigeren omdat er een tekort is aan eigen kapitaal of juist aan onvoldoende onderpand. Andere aspecten die meespeelden zijn een hoog risico voor de geldverstrekker en een slechte kredietwaardigheid.

Ongeveer 60% van de MKBers die een lening wilden afsluiten zeggen dat de banken hier minder bereid toe waren dan jaren geleden. Vooral de ondernemers die een bedrijf hebben in de sector bouw, en in de sector communicatie en informatie zijn het meest negatief. 68% van de communicatiesector en 76% van de bouwsector vindt dat de banken minder bereid zijn om geld te lenen. De ondernemers (90%)  leenden in 2007 en in 2010 bij banken waar ze al een relatie mee hadden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.