Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen bij een groen huis

Meer geld lenen bij een groen huis

Mensen die van plan zijn om een “groene” woning te kopen, oftewel een woning dat energiezuinig is, kunnen mogelijk in de nabije toekomst meer geld lenen.

De minister van Binnenlandse Zaken, Piet Hein Donner, wil hier een voorstel over bespreken met de minister van Financiën, Jan Kees de Jager.
Donner zei dit afgelopen maand tijdens een debat over energiebesparingen in woningen. Jaques Monasch, Tweede Kamerlid, zei dat mensen die een energiezuinig huis kopen meer geld mogen lenen omdat ze juist geld overhouden door middel van een relatief lage energierekening.

Een verkoper van een huis is sinds 2008 verplicht om een energielabel aan te meten. Op deze manier weet de koper van het huis hoe energiezuinig de woning is. Ook weet hij dan welke maatregelen hij kan ondernemen om het huis zuiniger te maken. Het blijkt echter dat niet elke woning zo’n label heeft. Minister Donner wil uiterlijk per 2013 sancties gaan invoeren, bijvoorbeeld: een huis zonder label kan niet verkocht worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.