Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sociale lening aan inburgeraars

Sociale lening aan inburgeraars

De wethouder van Amsterdam, Andrée van Es (wethouder bij GroenLinks, onderdeel Integratie) heeft plannen om een “sociaal” leenstelsel in te voeren, speciaal voor inburgeraars. Dit betekent dat mensen die nieuw in Nederland komen tegen geen of juist weinig rente geld kunnen lenen van de Nederlandse overheid.
Dit meldt Andrée van Es in het vrijdagavond programma van de NCRV genaamd: “Altijd Wat”.

Het lenen moet vergelijkbaar gaan worden met het lenen voor je studie, oftewel de studiefinanciering. De wethouder, die gaat over inkomen, werk en participatie zegt dat het de bedoeling is dat nieuwe burgers tegen geen en weinig rente geld mogen lenen. En net zoals bij de studiefinanciering een langere tijd erover doen om deze lening terug te betalen.

Het kost ongeveer een paar duizend euro om een vrijwillige inburgeringcursus te volgen. Het kabinet wil het budget voor inburgeren tot niks terugdringen om fors te bezuinigen op dit onderdeel.
De wethouder van Groen Links is bang dat dit ten koste gaat van de zogenoemde “oudkomers”. Dit zijn mensen die vrijwillig inburgeren en zij moeten straks door deze bezuinigingen op eigen kosten deze cursussen betalen. Nu is het zo dat gemeenten deze cursussen betalen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.