Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Zzp’er kan bij één bank geld lenen

Zzp’er kan bij één bank geld lenen

Meer dan 50 procent van de zzp’ers (zelfstandige zonder personeel) wordt stug genegeerd als zij geld willen lenen bij een bank. Vaak kunnen de zzp’ers geen lening krijgen, als zij wel geld kunnen lenen, kunnen ze doorgaans maar bij één bank terecht.

De belangenberhartiger FNV Zelfstandigen heeft onlangs onderzoek gedaan naar 14.000 zzp’ers. Er hebben verschillende zzp’ers meegedaan hij de volgende sectoren: groen, diensten, ict, handel, vervoer, industrie en zorg.
Bijna alle ondernemers (ruim 95%) hebben het gevoel dat de banken steeds meer en hogere eisen stellen aan de zzp’ers. Meer dan personen die “gewoon” in loondienst zijn. Wat veel gevraagd wordt van de ondernemers is het laten zien van de jaarcijfers.
Vaak waren cijfers van de voorgaande drie jaren voldoende om te laten zien om geld te kunnen lenen. Er zijn ook ondernemers geweest die cijfers van meerdere jaren (5 jaar) of zelfs cijfers uit de toekomst moeten laten zien, voordat zij een lening konden afsluiten.

Het merendeel van de zzp’ers kon wel bij de Rabobank terecht voor een lening. Het proces verliep een stuk moeizamer bij de ING.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.