Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen bij overheid kost ook geld

Lenen bij overheid kost ook geld

In de beleidsnotitie genaamd: studeren is investeren, staat dat studenten in hun studie moeten investeren, aldus het kabinet. Een groot deel van deze kosten die de studie maakt, moet zelf worden gefinancierd. Het bieden van een gunstige, veilige en flexibele lening helpt de studenten daarna. Deze studielening, ofwel studiefinanciering, kunnen studenten afnemen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Ook als studenten geld lenen bij deze instelling, moeten zij dit terugbetalen. Volgens het Parool en de Pers valt dit nog vies tegen in de praktijk.

Vanaf 1 januari heeft DUO 5,3 miljard euro aan geld uitgeleend die voor studieleningen bedoeld zijn. Dit is 15% meer in vergelijking met januari 2010. Een gemiddelde studieschuld is ongeveer 14.657 euro. Dankzij de langstudeerboete, die 3000 euro per jaar kost, en de afschaffing van de basisbeurs bij masterstudenten, wordt er verwacht dat studenten nog meer geld gaan lenen. Deze groep beseft niet goed wat de consequenties zijn van geld lenen, aldus het Nibud. Het Nibud heeft onderzoek gedaan en meer dan de helft van de studenten (59%) zegt dat ze liever minder geleend zouden hebben, en 53% zegt dat ze de studieschuld als een last ervaren.

Geld lenen bij DUO is erg aantrekkelijk. Het rentepercentage is vrij laag, er zijn weinig voorwaarden en het is makkelijk aan te vragen via het internet. Het is voor studenten moeilijk om in te zien hoe hoog de lening uiteindelijk wordt, wat zij moeten betalen aan rente en het belangrijkste: hoeveel moet ik straks per maand afbetalen?


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.