Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stadbank van lening

Stadbank van lening

Als je snel geld nodig hebt, en je zit krap bij kas dan is het nog wel eens makkelijk zijn om langs te gaan bij de stadsbank van lening. Iedereen van achttien jaar of ouder kan terecht bij de stadsbank van lening.
Bij deze instelling kun je geld lenen in ruil voor onderpand. Je kunt als onderpand bijvoorbeeld een horloge, laptop, sieraden of zelfs een fiets gebruiken. Ze rekenen weinig rente en het maakt ze ook niet uit of je het geleende geld terugbetaalt, ze hebben immers de goederen gekregen die geld waard zijn.

Hoe het werkt:
Als je geld wilt lenen dan ga je met je onderpand, horloge of gouden ketting, naar de stadsbank van lening. Ze taxeren jouw voorwerp door een taxateur. Deze bepaalt de waarde van jouw voorwerp en het geldbedrag ontvang je meteen contant. De rente die je per maand betaalt is 1,2% van het bedrag dat je geleend hebt.
Ook krijg je een formulier (het pandbewijs), hierop staat een datum wanneer je het geld terugbetaald moet hebben. Vaak is dit zes maanden. Dit kun je vaak verlengen met nog eens zes maanden. Met dit formulier kun je je onderpand ook weer ophalen. Het is dus belangrijk dat je deze niet kwijt raakt.
Als je je onderpand niet op komt halen dan wordt deze op een veiling verkocht.

Spullen die je kunt gebruiken als onderpand zijn vooral sieraden (goud en zilver), horloges, muziekinstrumenten, elektrisch gereedschap, audiovisuele apparatuur, laptops, mobiele telefoons en fietsen. De producten mogen niet ouder zijn dan drie jaar. Voor de laptops geldt een grens van 1 jaar.

De stadbanken van lening zijn te vinden in: Den Haag, Amsterdam en Tilburg.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.