Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Flinke studieschuld

Flinke studieschuld

Studenten moeten vaak hun eigen studie financieren, logisch. Vaak krijgen ze wel een prestatiebeurs van DUO, maar dit dekt niet de hele studie. Het is vaak voor studenten ook bijna niet mogelijk om alles te betalen met een bijbaantje die ze nog naast hun studie hebben. Daarom zit er vaak maar één ding op voor studenten: geld lenen. Dit is ook wat er gebeurd is. Meer en meer studenten hebben de laatste jaren geld geleend bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs - voorheen IB-groep -. Het bedrag wat zij lenen, is ook flink gestegen de afgelopen jaren. Dit staat in een rapport wat de MHP (vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel) en het ISO (interstedelijk studenten overleg) vorige week hebben gepubliceerd.

Zoals eerder genoemd “krijgen” studenten een prestatiebeurs, een beurs wat ze mogen houden als ze hun studie binnen het aantal aangegeven jaren afronden met een diploma. Veel studenten lenen hiernaast nog geld bij. Tussen 2003 en 2009 is dit aantal zelfs verdubbeld. In 2003 leenden 62.500 studenten geld bij, tegenover 102.500 in 2009. Ook het schuldbedrag is erg gestegen, in 2003 was het gemiddelde bedrag 7.939 euro en in 2009 12.523 euro.

De MHP en het ISO zeggen zich er druk te maken omdat de drempel om geld te lenen erg laag is. Volgens allebei de partijen moeten de studenten beter voorgelicht worden over geld lenen en het moet meer aandacht krijgen. Het is klaarblijkelijk dat er in de nabije toekomst nog meer geld zal worden geleend door studenten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.